Timișorenii se pregătesc de Street Delivery

Aflat la a 12- a ediție, Street Delivery se va desfășura începând cu săptămâna viitoare în zilele de 15, 16 și 17 iunie, pe strada General Eremia Grigorescu.

Tema evenimentului de anul acesta este Smart Cities?. Da, da, este cu semnul întrebării, deoarece ediția de anul acesta își propune să chestioneze capacitatea tehnologiei de a ne face mai deștepți, mai buni, mai înțelepți și nu doar de a ne învăța cum să trecem prin viață pe repede-nainte, aș adăuga eu.

Întrucât aglomerația, traficul și poluarea încep să intre în normalitate, organizatorii își propun să ne ofere o nouă perspectivă despre cum ar trebui să arate de fapt lucrurile, astfel că vor crea un micro-habitat în mijlocul străzii unde ne vor prezenta soluții simple prin care putem combate cele de mai sus… sau măcar reduce.

Din partea organizatorilor vin câteva întrebări care să ne dea puțin de gândit până în data de 15 iunie când ne vom întâlni:

Ce este, în fond, un “Smart City”? Un oraș dominat de tehnologie sau unul în care oamenii aplică noile dezvoltări pentru o conviețuire mai plăcută? Un buzz-word de marketing sau o direcție inevitabilă a marilor aglomerări urbane? 

Un oraș „smart” își șterge trecutul pentru nou sau știe să aibă grijă de propria sa memorie și identitate? Ce poți face într-un oraș în care sistemul de reciclare ba nu există, ba nu funcționează? Cât de “smart” e să ai propria grădină pe bloc sau pe acoperișul clădirii în care lucrezi?

Totuși, să nu credeți că vom primi soluțiile de la ceilalți, din contră, suntem invitați să luăm atitudine, să fim activi, să ne gândim împreună la ele, deopotrivă persoane fizice, trecători curioși, cât și persoane din companii, organizații și instituții.

Street Delivery este un eveniment-manifest pentru arte, urbanism și arhitectură inițiat în 2006 de Cărturești și Ordinul Arhitecților din România.

Puteți circula pe stradă în voie, adică nu există o taxă de participare, în schimb prezența voastră implică responsabilitate față de ceilalți și față de oraș.

Strada este un loc comun, este a mea, este a ta, este a tuturor. O stradă reflectă poate cel mai bine felul în care sunt cetățenii care o străbat de la un capăt la celălalt. Străzile ne conectează și ne ajută să ajungem mai repede unii la alții. Așadar, ne vedem pe stradă, pe strada General Eremia Grigorescu, pentru că schimbarea începe cu fiecare dintre noi, după cum sigur ați mai auzit până acum.

Aici este evenimentul. O distribuire pe Facebook a articolului de față sau direct a evenimentului ar fi de mare folos.

Programul evenimentului:

Fotografia pentru acest articol este preluată de pe pagina evenimentului.

Nu uita să te înscrii la newsletter cu adresa de email.

Mă poți urmări pe Facebook aici: www.facebook.com/ancutacoman.ro/.

Foto: George Miheș

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


%d blogeri au apreciat: