Numai Fapte Bune, un proiect caritabil și educativ

Se spune că în luna decembrie suntem puțin mai buni, mai așezați cu gândurile noastre și poate mai conectați la propriile nevoie și ale celorlalți.

Acum 3 ani am participat la o acțiune de împărțit cadouri prin satele din județul Timiș. A fost o zi cu impact mare, pentru toți cei implicați, pentru că am intrat în contact direct cu beneficiarii, am văzut la cine ajung acele cadouri care au fost frumos împachetate. Am intrat în acele case (dacă se pot numi așa) care par desprinse din alte filme, care se află în afara bulei noastre și pe care cu greu le vedem, pentru că sunt bine ascunse, departe de comunitatea satului, în izolare, la marginea lui sau în mijlocul câmpului. Sunt acei oameni la care nu mereu ajungem, care nu au haine, nu au lemne de foc, nu au multe.

Ne propunem să le fim alături și în alte luni, nu doar în decembrie. Cu toate acestea, acel val care se lansează puternic la începutul anului, ne cuprinde. Ne implicăm în alte activități, propriile griji și probleme devin prioritare, ceea ce este firesc, până la urmă. Mă bucur, însă, să văd că în unele comunități din online, faptele bune continuă pe tot parcursul anului.

Însă, tot luna decembrie pare că e menită cel mai mult pentru a ne întoarce spre aceste familii și spre copiii lor. Este o lună grea pentru ei, începând de la faptul că e frig și continuând cu vacanța de iarnă, prilej de bucurie pentru mulți copii, dar nu și pentru cei care nu mai primesc acel mic pachețel de la școală, care pentru unii este singura lor masă din acea zi. Nu spun toate acestea din cărți și nici nu exagerez. Le-am văzut și le-am auzit.

V-am spus această poveste pentru a vă asigura că acele cutii de cadouri chiar ajung unde trebuie, nu sunt uitate și aruncate într-un colț al vreunei asociații care organizează colectarea cadourilor.

Scriu acest articol pentru a vă povesti despre un proiect organizat anual de echipa Sfera Timișoarei, pe numele lui Numai Fapte Bune. Nu vreau doar să vă povestesc,ci să vă încurajez să contribuiți la realizare lui.

Proiectul se derulează în zilele de 6 și 7 decembrie în unul dintre cele mai potrivite locuri pentru a aduce oamenii împreună, Ambasada.

Pași propuși pentru fapte bune

1. Ia o cutie goală de pantofi – de mărime medie  – învelește cutia în hartie de cadou, separat cutia de capac.
2. Umple cutia cu 3 tipuri de articole precum: jucării, dulciuri sigilate și neperisabile, periuță și pastă de dinți, cărti, fular, prosopel etc.
3. Nu uita să te semnezi, să legi cutia cu o panglică și sa-i faci o urare copilasului – e important să stie că cineva acolo se gândește la el!
4. Poți livra cutia cadou la școală sau la lucru. Echipa Sfera Timișoarei vine să o colecteze.

Important de știut

  • Lucrurile trebuie să în stare bună, unisex și universale, pentru vârste intre 3 și 16 ani.
  • Dacă ați pregătit un cadou mai specific notați pe el vârsta și cui e destinat (fată sau băiat).
  • Cadourile se îndreaptă spre 1000 de copii din Bacova, Bazoș, Periam, Dudești, Bulgăruș, Izvin și Vulcani.

Este nevoie de multă energie, motivație, dar mai ales de mult suport pentru organizarea unui astfel de eveniment.

Este o oportunitate extraordinară pentru toate vârstele, dar mai ales pentru cei mici, întrucât proiectul nu este doar unul caritabil, ci și unul educativ.

Puteți viziona aici una dintre edițiile anterioare:
https://www.youtube.com/watch?v=Jg6Ysh5EORc
Sper să ne vedem la Ambasada, în 6 și 7 decembrie, în număr cât mai mare.

Dacă acest articol ți-a fost util, te invit să îl distribui și nu uita să te înscrii la newsletter cu adresa de email.

Mă poți urmări pe Facebook aici: www.facebook.com/ancutacoman.ro/

Foto copertă articol: Unsplash, Anika Huizinga

Toate cele bune,

Ancuța

 

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


%d blogeri au apreciat: