Fapte bune tot anul. Fairy donează mese calde persoanelor aflate în situații vulnerabile

Cei care îmi citiți blogul știți că mă bucur să fac parte din campanii care susțin o cauză socială. În această perioadă mă alătur inițiativei Fairy care în colaborare cu Profi va dona o masă caldă persoanelor aflate în situații vulnerabile din întreaga țară.

Hrana este cea care ne ține în viață, ne oferă energie pentru a putea face ceva, pentru a putea trece spre ziua următoare. Până la urmă este o nevoie de bază care nu poate fi contestată. Chiar dacă nu am trăit situații în care să nu mai avem ce să mâncăm, cu siguranță putem empatiza cu persoanele care din cauza sărăciei pur și simplu nu au ce să pună pe masă.

Adevărul dureros este că în România, omenii mor de foame și peste un sfert din populația țării noastre este considerată săracă din punct de vedere al nivelului de trai.

Desigur, putem discuta despre politică, despre educație, despre ce ar fi bine și despre ce ar trebui să se facă, însă așa cum probabil ați mai auzit, schimbarea începe de la fiecare dintre noi și fiecare poate contribui cu ceva la ea. Realitatea este că în România, nivelul sărăciei este unul crescut și mulți români se află în situația de a nu avea cu ce să își hrănească copiii.

Nu tot timpul ne putem implica direct în acțiuni sociale și parcă tot de Crăciun ajungem să le facem, dar cum circula o idee pe Facebook în decembrie, copiii mănâncă în fiecare zi, nu doar câteva zile pe an.

Despre campanie și cum ne putem implica

Din dorința de a se implica în comunitate, Fairy susține cauze locale din întreaga țară. Prin această campanie, Fairy va face donații către Asociația O masă caldă, Fundația „Emanuel” și Fundația World Vision România, pentru oferirea de mese calde persoanelor aflate în situații vulnerabile din toate zonele țării: Maramureș, Bucovina, Banat – Crișana, Transilvania, Moldova, Oltenia, Muntenia și Dobrogea.

O formulă simplă arată așa:

Campania se desfășoară în perioada 1 aprilie 2019 – 30 iunie 2019, iar pentru Zalău, Fairy își propune să pregătească mai mult de 1,500 de mese calde în bucătăria Liceului Tehnologic „Voievod Gelu” asigurând hrana pentru aproximativ patru luni persoanelor în situații vulnerabile.

Am povestit în multe contexte pe blog despre ce înseamnă să fii vulnerabil din punct de vedere emoțional și cum este cu adevărat un mare curaj să faci asta. Contrar vulnerabilității emoționale, situația în care o persoană este vulnerabilă din cauză că îi este amenințată supraviețuirea nu este deloc una plăcută sau de dorit.

Am spus DA! acestei campanii fără să mă gândesc de două ori pentru că are un scop extraordinar și pentru că pentru un efort minim putem face o faptă bună din orice colț al țării. Până la urmă, cu toții ne spălăm vasele și cu siguranță avem un magazin Profi în cartierul nostru sau în drumul spre casă.

Cum vă puteți alătura campaniei

Cel mai simplu este să mergeți la un magazin Profi și să cumpărați un produs Fairy. Mai vin, însă, cu alte câteva idei despre cum fiecare dintre noi își poate aduce contribuția:

  • cumpără mai multe produse Fairy, poate să îți faci un stoc pentru tot anul sau pentru o perioadă mai lungă.
  • pe principiul „dar din dar se face Rai”, cumpără produse Fairy pentru cei dragi ție. Fă-le cadou și informează-i și pe ei despre campanie. Astfel dai mai departe și îi implici și pe ei.
  • distribuie acest articol și alte informații pe care le găsești despre această campanie.

Orice altă idee este binevenită și încurajată.

În fiecare zi putem face pentru cei de lângă noi, de la o vorbă bună până la o masă caldă și chiar mai mult.

Dacă acest articol ți-a fost util, te invit să îl distribui și nu uita să te înscrii la newsletter cu adresa de email.

Mă poți urmări pe Facebook aici: www.facebook.com/ancutacoman.ro/

Foto articol: Unsplash, Rob Schulz

Toate cele bune,

Ancuța Coman

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


%d blogeri au apreciat: