Cum a fost experiența Webstock

Se spune că pentru un discurs te pregătești încă din momentul în care ai aflat că urmează să îl prezinți. Mintea noastră generează idei, face brainstoming, ceea ce vede în jur integrează și adaptează pe ceea ce urmează să prezentăm.

Cam așa am lăsat și eu să se adune gândurile înainte de a scrie acest articol. Bine, nici cu timpul nu am stat extraordinar de bine. 🙂

Așadar, acum că lucrurile s-au mai așezat și gândurile sunt mai limpezi, iată, sunt pregătită să vă povestesc experiența Webstock.

Așa cum vă povesteam în articolul anterior, acesta este cel mai mare eveniment de Social Media de la noi, care anul acesta a ajuns la a zecea ediție.

În aceeași zi am împlinit 2 ani de ancutacoman.ro, adică 2 ani de când scriu aici. Pentru mine, Webstock a însemnat și multe premiere, dar să le luăm pe rând.

Am participat pentru prima dată la un eveniment de Social Media și la o conferință atât de mare. Cum vă spuneam, îmi doream mult să simt energia unui astfel de eveniment.

M-am bucurat să cunosc personal o parte din bloggerii din București pe care îi urmăresc și să îi văd vorbind pe scenă: Cabral, Manafu, Cristian China-Birta și Sabina Cornovac. Au fost prezentări din care am rămas cu ceva, dacă nu cu un gând sau citat, măcar cu un sentiment. Mă gândesc la cele susținute de Andreea Esca, Vlad Voiculescu, Mihaela Noroc și Cornel Amariei. Evenimentul a fost live pe Facebook și am avut și eu câteva înregistrări. Sper că a ajuns și la voi puțin din energia de acolo.

Într-un fel sau altul, majoritatea dintre ei a atins subiectul plecării din România și a faptului că ne pleacă oameni de valoare. În spatele mesajului era ideea de a rămâne sau de a ne reîntoarce pentru a schimba ceva aici, în caz că alegem să plecăm. Oameni care au ceva de spus s-au întors sau nu au plecat deloc. Până la urmă, putem face puțină lumină în jurul nostru. Speranța este ca aceste lumini să se întâlnească între ele și să lumineze cât mai mult locul.

Au fost și momente în care am obosit, în care nu m-am conectat la o anumită prezentare, în care m-a durut capul de la săptămâna agitată, în care am ieșit pe hol la o poveste cu cei care erau acolo.

Webstock a mai însemnat să cunosc mulți bloggeri timișoreni. Cum spunea Teodora, chiar era nevoie să mergem la București pentru a ne cunoaște? 🙂 Da, se pare că era nevoie. Când se cunosc oamenii mai bine dacă nu în situații excepționale, dificile sau pe teren necunoscut? 🙂 Am povestit, ne-am cunoscut, am aprofundat discuții, ne-am ținut locul prin săli, am schimbat impresii și ne-am bucurat de experiențele de acolo. Cu alte cuvinte, ne-am conectat.

De Webstock, respectiv de venirea la București, am legat și alte momente și evenimente faine, așa că pentru mine a fost o săptămână plină, cu multă emoție, entuziasm și nou, experiențe pe care încă nu am apucat să le integrez.

Am ezitat dacă să merg sau nu la evenimente de acest gen, m-am temut de superficialități, de un drum care „poate nu merită”, de timp investit și de alte filme pe care mintea nostră le mai generează. Realitatea le-a contrazis și intentionțez ca anul viitor să particip din nou la Webstock. Îl aștept cu drag și sper ca între timp să mai merg și pe la alte evenimente din capitală. București este aglomerat, te pierzi în el, e consumator de energie, dar are și un farmec pe care parcă doar acolo îl găsești și rămân cu impresia că se întâmplă multe pe acolo, care sunt și de interes pentru mine.

M-am simțit tare bine și știu că mare parte din energia pozitivă a venit de la comunitate, de la oamenii alături de care am fost acolo. Partea bună este că acum cunosc și mai mulți oameni, pentru că până la urmă, Webstock este despre oameni și despre a crea conexiuni.

Dacă acest articol ți-a fost util, te invit să îl distribui și nu uita să te înscrii la newsletter cu adresa de email.

Mă poți urmări pe Facebook aici: www.facebook.com/ancutacoman.ro/

Foto copertă articol: Unsplash, Sam Manns.

Toate cele bune,

Ancuța

Foto: George Miheș

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


%d blogeri au apreciat: