Barcelona în miniatură

Principala atracție din parc.
Principala atracție din parc.

Duminică, ora 3 dimineața.

Ne trezim să luăm avionul spre Barcelona. E a doua oară când mergem și m-am trezit entuziasmată, în ciuda orei matinale.

Barcelona a rămas în top destinații preferate pentru mine.

Am ajuns obosiți, cu o oră întârziere din cauza unei mici probleme înainte de decolare.

Am găsit-o altfel decât data trecută, aerul parcă mai rece, claxoanele parcă mai proeminente, oamenii parcă mai grăbiți, orașul parcă mai aglomerat. La a doua noastră întâlnire am început să îi văd și lucrurile care nu îmi plac așa mult. Firesc, cumva.

Dans în aer liber.
Dans în aer liber.

Mi-am dat seama că orașul e la fel, eu sunt diferită sau așteptările mele sunt altele, îmi doream să nu fie atâta zgomot în jurul meu, să fiu într-un sat de munte sau pe o plajă. Corpul meu își dorea odihnă și mă temeam că nu o voi găsi acolo. Așa a și fost, fără odihnă. 🙂

Muzică și voie bună.
Muzică și voie bună.


Ne-am plimbat până când am ajuns în
Parc de la Ciutadella. Data trecută am fost uimită de parcul ăsta. Am rămas acolo, pe o bancă contemplând oamenii care treceau, care păreau lipsiți de prea multe griji, erau relaxați, aveau un aer civilizat și aproape că mi-am plâns de milă că doar de câteva ori pe an văd asemenea peisaje frumoase și pot să trăiesc acele sentimente. Mă gândeam la sensul vieții care mi se părea absurd să fie doar despre muncă, bani, rate și din când în când o gură de aer liber. Întâmplător sau nu, am ajuns din nou aici.

Parcul acesta e mai mult decât un parc, e un rezumat, o descriere a ce înseamnă Barcelona. Are clădiri, are apă, are oameni de toate felurile, are muzică, e Barcelona în miniatură, e acea Barcelona pentru care abia așteptam să revin.

Sărbătorind o zi de naștere.
Sărbătorind o zi de naștere.

Oamenii stăteau tolăniți pe iarbă, la plajă, citeau, își serbau zilele de naștere la picnic, cântau, dansau, se plimbau cu bicicletele, aleargau după copii și căței, se cațărau prin copaci, se plimbau cu barca, faceau poze, acrobații, pictau, faceau obiecte handmade, vindeau lucruri sau pur și simplu dormeau pe iarbă. Pe deasupra zburau peruși, pescăruși, porumbei și fel de fel de păsări. Copiii aleargau după baloane de săpun, se îmbrânceau, cadeau, se ridicau. Era ca o sărbătoare, ca un prilej de bucurie, ca o poveste.
Noi? Noi stăteam pe iarbă, cu o geacă și o eșarfă sub noi, mâncam fructe, făceam poze, ascultam spaniola de lângă noi și admiram spectacolul din fața noastră.

Barcelona e mult mai mult decât parcul acesta, e culoare, e viață, e zgomot, e apă, e liniște, e verde, e ce alege fiecare de pe marele platou pe care ni-l servește.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să te înscrii la newsletter cu adresa de email.

Ancuța1 comentariu publicat

  1. Frumos scrii Draga mea Ancuta! Scrisul tău si ce prezinți ma încarcă de energie, esti o talentata, poate vei scrie cândva si ceva cărți. Ma bucura mult gândurile exprimate, experiențele trăite de tine, asta și pentru ca sunt de acord cu tine. Și eu sunt F fericita când calatoresc, o fi din neam…Sper sa călătorești și prin România și sa postezi pe blogul tău, chiar și in engleză, sa promovezi țara.Te pup cu drag, Miruna

Trackback-uri și pingback-uri 1

  1. Frumoasa Spania – Ancuța Coman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


%d blogeri au apreciat: